23948sdkhjf

Mer och mer PET-kapacitet

I nästan alla delar av världen tillkommer det ny produktion av PET , speciellt för förpackningar och många av de nya anläggningarna byggs i Asien och Östeuropa . Här är några färska exempel på nyetableringar:
* Koreanska SK Chemical Industries, en del av SK Group , bygger en anläggning med en kapacitet på 120.000 årston i Polen i ett joint venture med två partners, där den polska kemigruppen Anwil är en. Uppstarten är beräknad till år 2004. Enligt Anwil blir SK därmed den första asiatiska råvaruproducenten, som producerar PET-råvara i Europa och man kommer att ha en total kapacitet på över 400.000 årston. Trolig orsak till SK:s intresse för Europa är den prognostiserade tillväxten, som ligger bra över genomsnittet.
* Den italienska PET-producenten Mossi&Ghisolfi meddelade nyligen att deras Altamira -projekt i Mexico är planerat att vara i produktion under första kvartalet nästa år. Kapaciteten i denna anläggning är svindlande 275.000 årston och därmed blir det världens största enskilda anläggning.
Mossi&Ghisolfi startade nyligen också den största ”Solid State” PET-anläggningen i USA . Den ligger i West Virginia och har en kapacitet på 125.000 årston.
Via köpet av brasilianska Rhodia-ster kommer Mossi&Ghisolfi att ha en årlig produktionskapacitet på 1,2 miljoner ton och därmed är man världens näst största PET-producent efter Voridian.
* I Förenade Arabemiraten planerar Intergulf Empol att bygga en anläggning för PET av flaskkvalitet med en kapacitet mellan 80.000 och 100.000 årston. Den kommer att ligga i Hamriya Free Trade Zone , 25 kilometer från Sharjah . Tanken är att man skall få en vertikal integration med sin preformanläggning i Sharjah (med en kapacitet på 400 miljoner enheter). När anläggningen startas, troligen under år 2004, kommer hälften av kapaciteten att gå till preformproduktionen, resten kommer att exporteras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109