23948sdkhjf

Amcors vinst ökade

Australienbaserade förpackningskoncernen Amcor meddelar att koncernens vinst efter skatt för det senaste året fram till juni ökade med 17,8 procent till 280,5 miljoner dollar. Det innebär i sin tur en ökning i vinst per aktie med 11,3% till 42,3 cent.
Amcor fortsätter att generera ett starkt operativt kassaflöde, som är en bra hjälp till framtida tillväxt. Kassaflödet ökade med 32 procent, från 526 till 694 miljoner dollar.
-Resultatet för de senaste 12 månaderna fram till juni i år är extremt tillfredsställande. Det fortsätter en trend under senare år där vi hela tiden har förbättrat aktieägarnas vinster, säger koncernchefen Russel Jones i en kommentar.
- Trots det svåra ekonomiska läget på många marknader har den starka försäljningen till livsmedels- och dryckesmarknaden sett till att de flesta delarna av vår verksamhet har gett tillfredsställande resultat med goda vinster, säger han vidare.
Den flexibla verksamheten i Europa hade ett utmärkt år och ledningen kunde konstatera, att alla förväntningar av synergieffekter efter alla affärer överträffats och man har ett guldläge att nå 15% avkastning på investerat kapital inom tre år, som planen är.
PET-verksamheten i Nordamerika nådde också ett bra resultat. Volymen ökade med 12 procent, drivet främst av buteljerat vatten och varmfyllda produkter.
Köpet av Schmalbach-Lubeca s PET- och förslutningsverksamhet slutfördes den första juli. Det är naturligtvis för tidigt att säga något om vinsterna, men Amcor har en detaljerad plan för att inkorporera denna verksamhet i sin egen på 100 dagar, och allt går enligt planen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064