23948sdkhjf

Ecolean öppnar fabrik i Kina

I början av sommaren invigde Helsingborgsföretaget Ecolean officiellt sin första fabrik utanför Sverige. Den finns i Tianjin , ca 20 mil sydost om Peking.
- För oss är detta ett stort steg. Vi är fortfarande ett relativt litet företag, men skall man vara med i Kina på förpackningar måste man tillverka på plats i Kina, säger Christian Tornakull, CEO för Ecolean Gruppen.
I den nya fabriken kommer företaget att producera moderna förpackningar helt baserade på lokala råvaror, något som varmt välkomnas av kinesiska kunder, som då kommer undan hårdvalutaimport och importtullar.
- De råvaror vi hittar i Kina är bland de bästa vi kan hitta någonstans och därmed blir förpackningar som producerats i Kina-fabriken minst lika bra som våra svensktillverkade förpackningar, fortsätter Christian Tornakull.
Ecolean har i dag ett tiotal kunder i Kina och räknar med att snart vara uppe i en årsproduktion på 3.500 ton förpackningsmaterial. Kinafabriken kommer att bli basen för Ecoleans fortsatta expansion i Asien. I dag har man redan en exportaffär till ett mejeri i östra Ryssland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064