23948sdkhjf

ABB och Tetra Pak utvecklar ny programvara för automation

Företagen Tetra Pak och ABB utökar sitt samarbete och ska gemensamt utveckla en automationslösning för processanläggningar baserade på ABB-plattformen Industrial IT .
Den nya lösningen, baserad på ”Industrial IT för flytande livsmedel” , svarar väl mot de ökande kraven på anpassningsbarhet och flexibilitet inom industrin för livsmedel och drycker.
Företagen skall också samarbeta om lösningar för inköps- och leverantörshantering samt för spårbarhet av produkter baserade på ABB:s Operations Management’s System (driftstyrning). Genom detta avtal kommer Tetra Pak att öka sin verksamhetsbas inom automationsområdet, utöver företagets existerande plattform Tetra PlantMaster . Det gör det möjligt att bättre betjäna nuvarande och potentiella kunder inom marknaden för flytande livsmedel.
I syfte att öka Tetra Paks kompetens och kapacitet inom området konstruktion och projektering för automationslösningar kommer omkring 50 ABB-medarbetare i Sverige, Danmark och Irland att gå över till Tetra Pak. ABB och Tetra Pak tittar också på möjligheten, att ytterligare utöka samarbetet till andra länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.066