23948sdkhjf

Organiserat papper

Bokstavskombinationen ICFPA är den kärnfulla förkortningen på International Council of Forest and Paper Associations vilket i sin tur är en ny organisation, som består av föreningar i 39 länder världen över. Dessa länder svarar för 75 procent av världens totala produktion av papper och mer än 50 procent av världens träproduktion. Syftet med organisationen är att ta tillvara gemensamma problem som påverkar skogs- och pappersproducenterna.
Ledare för förpackningsorganisationer runt om i världen har haft informella möte sedan 1996 och arbetat med problem som klimatförändringar och uppbyggnad av skogscertifieringsprogram. I Europa finns dessutom CEPI - Confederation of European Paper Industries - och dess ordförande är Marie S. Arwidson. Hon pekar på vikten av att den globala pappersindustrin deltar i FN-möten och ser till att man har samma syn på problemen.
Via CEPI representeras dess 18 medlemmar i ICFPA. Huvudsyftet med organisationen är att den skall fungera som en gemensam nämnare, när det handlar om allt från kommunikation till datainsamling. En egen webbsida, www.icfpa.org är också på gång.
Sekretariatet kommer att rotera med två års intervall. Just nu ligger det i USA och nuvarande ordförande är W. Henson Moore .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062