23948sdkhjf

Stora återvinningsskillnader

Det råder stora skillnader i återvinningsgrader i Västeuropa, skriver tidningen Moderne Produksjon. En ny rapport visar på dessa skillnader i mängden återvunnet plastemballage i Västeuropa. Återvinningsnivåerna varierar mellan fyra och åttiofem procent från land till land, och belyser verkligen behovet för ett ännu bättre, flexibelt arbete då målen skall sättas för återvinning av europeiskt plastemballageavfall.
Det är den europeiska plastindustrins samarbetsorganisation APME som släppt rapporten "Plastic - a material of choice for the packaging industry". Den ger en omfattande och uppdaterad översikt av förbrukning och återvinning av plaster i Västeuropa.
Men rapporten visar också, att då det gäller den generella återvinningen av plastemballage, har resultaten i dessa länder stabiliserat sig på en hög nivå 1998/1999, medan de som legat längst ner på listan har kommit ytterligare efter. Sju länder uppnådde 50 procents återvinning eller mer 1999: Danmark, Sverige, Nederländerna, Tyskland, Österrike, Belgien och Frankrike.
Mer info kring rapporten kan fås på www.apme.org
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109