23948sdkhjf

Snabb livsstil kräver skruvlock på mjölken

Norrmejerier i Norrbotten och Västerbotten är först i Sverige med mjölk i 33 cl portionsförpackningar med skruvlock. Det är en i raden av mejeriprodukter i moderna förpackningar.
- Vi anpassar oss efter en snabbare och mer rörlig livsstil. Människor vill ha näringstäta livsmedel, som går snabbt att få i sig, för att orka med en livsstil på språng, säger Bo Rasmussen, marknadschef på Norrmejerier.
Mjölk och yoghurt passar perfekt för den, som vill äta både snabbt och nyttigt, menar han. Problemet är ofta förpackningarna. De utvecklades för flera decennier sedan, för att underlätta distributionen, men i dag upplever många människor att de gamla förpackningarna är bökiga att hantera.
- I år har vi lanserat förpackningar med skruvlock som gör våra produkter lättare att förvara och att ta med sig. Portionsförpackningen med mjölk är perfekt för den som vill ha en caffe-latte på jobbet, eller som vill skicka med barnen mjölk i stället för läsk på skolutflykten, säger Bo Rasmussen.
Norrmejerier har också lanserat vispgrädde, kärnmjölk och olika typer av yoghurt och hälsodrycker med lock.
- Enlitersförpackningarna kostar c:a 40 öre mer med lock, men om locken leder till att innehållet hanteras mer ekonomiskt, blir det en bra affär för hushållen på sikt, menar Bo Rasmussen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078