23948sdkhjf

Danapak och Teich planerar joint venture - flexibelkartan ritas om igen

Nu förändras kartbilden för den europeiska flexibla industrin igen i och med att Danapak A/S och Teich AG, Österrike har kommit överens om att etablera ett strategiskt joint venture inom flexibelindustrin i norra Europa. Planen går ut på att bilda ett nytt bolag genom att slå samman Danapak Flexible A/S med de två Teichägda bolagen Teich Flexibles Ltd i Storbritannien och Corona Packaging A/S. Det operativa huvudkontoret skall enligt planeringen ligga i Danmark.
Danapak Flexible har fabriker i Slagelse och Horsens och ett försäljnings- och R&D kontor i Odense. Teich Flexible har fabriker i Derby, England och Dundee, Skottland. Corona Packaging har en tillverkningsenhet i Ishøj. De bägge företagen räknar självfallet med att få rejäla synergieffekter inom snart nog alla områden av verksamheten.
Teich AG och dess tyska systerföretag Haendler & Natermann GmbH ägs bägge av Constantia Verpackungen AG, noterade på börsen i Wien och den tredje största tillverkaren av flexibla förpackningar i Europa. Teich kommer att äga 60% av det nya bolaget och Danapak, som är ett dotterbolag till Arla Foods, de resterande 40%. Den årliga försäljningen för det nya bolaget kommer att ligga på cirka 114 miljoner Euro.
- Vi har nu nått en överenskommelse för principerna i joint venture avtalet och de närmaste månaderna kommer vi nu att ägna åt att analysera synergierna i detalj parallellt med att vi avslutar alla legala åtgärder inklusive att säkra godkännanden från berörda myndigheter, säger Danapaks VD, Mikael S. Christiansen.
- Det här är kulmen på hela den turbulens som Danapak varit inne i och en naturlig konsekvens av ett långvarigt samarbete mellan företagen. Företaget kommer nu att bli en av ledande förpackningsgrupperna i Europa. Det känns mycket bra att vår satsning på kärnkompetens har lyckats, säger han vidare.
Ny VD för den nya konstellationen blir Preben Harton, som nu är VD på Teich.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079