23948sdkhjf

Burken på väg in i Danmark!

Även danskarna ska inom kort få köpa öl och läsk på burk. Hittills har det som bekant bara vara tillåtit att köpa dryck i glasflaska, något som försvårat för utländska konkurrenter att komma in på den danska ölmarknaden.
Den danska nyhetsbyrån Ritzau erfar från källor i EU-kommissionen, att danska miljödepartementet i nästa vecka väntas göra ett utspel, som innebär att burkförbudet upphävs, efter många års kamp.
EU-kommissionen har gjort en rättssak av burkförbudet i Danmark, som anses vara konkurrensbegränsande. Senare i år väntas utslag i burkstriden i EG-domstolen i Luxemburg, ett mål som Danmark väntas förlora.
Risken för miljöskador har varit ett argument från burkmotståndarna i Danmark. Men den danska detaljhandeln välkomnar att burkförbudet upphävs och räknar med att ha ett återvinningssystem på plats redan till sommaren.
- Vi är glada för att regeringen tänker ta steget att upphäva förbudet mot burkar till öl och läsk. Det ger en verklig konkurrens på ölmarknaden, eftersom europeiska bryggerier, som bara tillverkar burköl, får tillträde till den danska marknaden. Det blir en fördel för danska konsumenter, säger Claus Richter i Dansk Handel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063