23948sdkhjf

Kyocera Mita köper sin distributör Secus Data

Kyocera Mita har inlett en offensiv satsning på kraftigt ökade marknadsandelar i Skandinavien. Som ett led i detta har man träffat avtal om förvärv av delar av Secus-koncernen i Sverige, Norge och Finland. Samtidigt övergår Secus VD Erik Skog till motsvarande befattning för Kyocera Mita Svenska AB.
Secus-koncernen, som ägs av Erik Skog och 6:e AP-fonden, är sedan 1993 distributör för Kyocera laserskrivare i Sverige och på senare år även i Norge och Finland. Kyocera Mita Svenska AB, som etablerades 1991, marknadsför idag digitala kopiatorer och faxar.
Totalt övergår sjutton personer från Secus Data AB och Secus Service AB till Kyocera Mita Svenska AB. Dessutom övergår två personer till en nyetablerad filial i Norge. Även två personer i Finland övergår till Kyocera Mita, som en följd av förvärvet.
Secus Technologies AB, som säljer skrivare och tillbehör för butiksdata-, streckkod- och industritillämpningar, omfattas inte av förvärvet, utan drivs vidare med oförändrad inriktning.
- Secus har på senare år skördat betydande framgångar på laserskrivarmarknaden. I den nya organisationen inleder vi nu en offensiv med kraftigt ökade försäljnings- och marknadsföringsinsatser, säger Erik Skog. Vidare innebär övertagandet av Secus Service personal en påtaglig förstärkning av den tekniska supportorganisationen.
- Sammanslagningen av de två företagen är ett bra steg för Kyocera Mita, som nu når den kritiska massa, som krävs, för att på allvar börja ta marknadsandelar i Sverige, säger Hiroyuki Yoshimoto, Kyocera Mitas hittillsvarande Sverigechef. En viktig drivkraft bakom förvärvet var den pågående tekniska sammansmältningen mellan laserskrivare och digitala kopiatorer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078