23948sdkhjf

Gravöl för Heineken...

Hollands ölkung, den 78-årige Freddy Heineken, har avlidit i sitt hem i Noordwijk.
Redan som 18-åring, i juni 1942, började Alfred Henry Freddy Heineken brygga sina första tunnor av den skumrika drycken, som är känd över hela världen. Då hade familjen Heineken redan gjort sig ett stort namn i branschen - tack vare hans farfar Gerard Adriaan Heineken, som grundade företaget redan 1864.
Det var Freddy Heineken själv, som utformade och designade de karaktäristiska gröna flaskorna och logon med den röda stjärnan och svarta bakgrunden med företagets namn på. Och trots att Heineken kostar några kronor mer än de flesta konkurrenter, så väljer många ändå att släcka sin törst med öl ur denna välkända förpackning.
Den minnesgode kommer kanske ihåg att Freddy Heineken 1983 blev utsatt för en dramatisk kidnappning, som varade i tre veckor. Dramat slutade med att hans familj blev tvungna att betala ut ett mångmiljonbelopp, för att Freddy skulle släppas med livet i behåll. Sedan dess drog sig ölkungen mer och mer bort från offentlighetens ljus.
- I och med Freddy Heinekens död har en unik man lämnat oss, säger Heinekens nuvarande chef Karel Vuursteen i ett skriftligt uttalande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079