23948sdkhjf

Energisnål transportör för PET-flaskor

FlexLink lanserar ett nytt koncept för transport av plastflaskor på flera internationella fackmässor under året. På Drinktec-Interbrau i München mottogs nyheten med stort intresse från bryggerier och flasktillverkare. Flera installationer diskuteras redan som ett resultat av lanseringen.
- Detta är ett genombrott inom dryckes-, bryggeri-, och mejeriindustrin, säger Martin Lowe, ansvarig i FlexLink för utveckling och lansering av det nya systemet. I dag används luftconveyors i de flesta höghastighetssystem, en konstruktion, som har utvecklats marginellt under lång tid. Våra antaganden bekräftas av besökarna på mässorna. Det nya systemet är ett mycket intressant alternativ till dagens teknik. Låg ljudnivå, renare drift och effektivenergianvändning är några av de fördelar vi erbjuder.
Systemet är en patentsökt utveckling av FlexLink-tekniken. Flaskorna transporteras stående på kedjan, stödda vid halsen. En linje kan hantera över 60.000 flaskor per timme, med en tiondel av den motoreffekt, som den vanliga konstruktionen kräver.
Utvecklingen av det nya systemet drivs av flera års framgångsrika leveranser från FlexLink i Japan och den snabba globala tillväxten i användning av PET-flaskor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078