23948sdkhjf

SCA köper nya förpackningsverksamheter

SCA har gjort två, som man kallar, kompletterande förvärv i form av ett franskt och ett finskt förpackningsföretag.
Förvärvet i Frankrike omfattar de två förpackningsföretagen Anjou Emballages och Cartonnages Industriels Méhunois (CIM), som bägge ingått i den belgiska koncernen Catala Group. Företagen har tillsammans en omsättning på 310 miljoner kronor och antalet anställda uppgår till ett hundratal personer. På skuldfri basis uppgår köpeskillingen till 213 miljoner kronor.
Anjou Emballages, som ligger i närheten av Nantes, och CIM, som ligger nära Orléans, är konveteringsenheter, som producerar wellpappförpackningar och erbjuder avancerade förpackningslösningar för industrisegmentet. Som ett led i en egen grossistverksamhet har Anjou Emballages även formplast och andra plastförpackningar.
SCA har även köpt finska Pakkausjaloste Oy (förpackningsservice), som är verksamt inom konvertering av wellpapp. Företaget har en försäljning på motsvarande 60 miljoner kronor och antalet anställda uppgår till ett sextiotal personer. På säljarens begäran offentliggörs inte köpeskillingen. Pakkausjaloste har fyra konverteringsenheter i södra och mellersta Finland och säljer wellpapplådor, presentationsmaterial och specialartiklar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063