23948sdkhjf

Akzo Nobel planerar att sälja Printing Inks

Akzo Nobel meddelar att man har planer på att sälja Affärsområdet Inks till ledningen för Inks i samarbete med investmentbolaget NeSBIC Buy Out Fund. Man förväntar sig att affären skall vara genomförd till årsskiftet.
- Trots att Inks i år har stärkt sina marknadspositioner anmärkningsvärt väl under svåra marknadsförhållanden – något vi är mycket stolta över – är det Akzo Nobels uppfattning att affärsområdet ur strategisk synvinkel inte längre passar in i Coatings produktportfölj. Vi känner därför att en avyttring är det bästa alternativet, särskilt som affärsområdesledningen kommer att ta en andel av aktierna, kommenterar Rudy van der Meer, ledamot av Akzo Nobels styrelse och ansvarig för verksamhetsområdet färg.
- Dessutom kommer alla anställda att erbjudas samma möjlighet. Det här är en bra affär för alla, tillägger han.
Akzo Nobel Inks är ledande inom området UV och vattenbaserade färger för etikettryckning och också stor tillverkare och leverantör av tryckfärg till förpacknings-, dagstidnings- och andra tryckerier i Europa.
Akzo Nobel kommer nu att koncentrera sig på utvecklingen av sina kärnområden. Avsikten är att förstärka positionen inom många nischområden, såsom vattenbaserad färg för kuvert och UV-härdande färg för metallförpackningar.
Efter avyttringen kommer alla Akzo Nobel Inks bolag att tills vidare operera under sina nuvarande namn. Alla 900 anställda runt om i världen kommer att tillsammans med verksamheten att föras över till den nye ägaren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062