23948sdkhjf

Franska problem för Å&R Carton

Det är kris för Å&R Cartons verksamhet i Frankrike!
Ledningen för enheterna i St Germain och Fegersheim har i början av månaden meddelat de anställda att man har ställt in betalningarna. Bägge fabrikerna har dragits med stora förluster, och man kan inte hitta någon lösning på en marknad som dras med stor överkapacitet.
De två anläggningarna har cirka 500 anställda och var en del av den franska FCP-gruppen, när de köptes av Å&R i januari 2000. Sedan dess har man gjort stora ansträngningar för att få fart på affärerna. Det har handlat om investeringar och omstruktureringar med syfte att minska kostnader och öka produktiviteten. Alla ansträngningar har dock som man säger ”neutraliserats av minskade volymer och därmed också minskade marginaler”.
- Det som hänt och händer nu är tråkigt, men beror på förändrade marknadsförhållanden. Ett antal omstruktureringsåtgärder har vidtagits, men ansträngningarna har inte lett till önskade resultat, säger Per Lundeen, CEO för Å&R Carton.
Totalt har Å&R Carton tre dotterbolag i Frankrike med fyra tillverkande enheter. Det återstående franska företaget, A&R Carton CdF är inte i problem. Inte heller har några av A&R Cartons andra europeiska bolag problem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093