23948sdkhjf

Ny beläggningsmetod vid burktillverkning

Tokyo Kohan Co Ltd har utvecklat en polyetentereftalat hartsbeläggning för metallskivor, som är lätta att forma och med fördel kan användas för tillverka metallburkar. Burkar av denna typ, eller till batterier, tillverkas genom att man bearbetar metallen genom att dra ut den och göra den tunnare. Burkarna beläggs sedan normalt på insidan för att förhindra korrosion och trycks efter att ha fått en utvändig coating.
Dagens teknik innebär att det ibland läcker igenom innehåll från burken vilket leder till korrosion från insidan. Dessutom är de copolymerer man använder ofta ganska dyra.
Med den japanska tekniken använder man en polyetentereftalat för att belägga en metallskiva. Filmen är biaxiellt orienterad med en låg kristalliseringstemperatur (130-165 grader C). Den används för att belägga minst ena sidans yta via värmeförsegling.
Idealiskt är om filmens kristalliseringstemperatur ligger mellan 140 och 150 grader C.
Skiktet kan infärgas via färgpigment direkt i råvaran. Filmen kan appliceras på stål eller aluminium. Stål vanligtvis med tjockleken 0,15-0,3 mm och aluminium vanligtvis av Serie 5000 typ. Bägge materialen skall förbehandlas med en beläggning av hydrokromoxid eller med ett dubbellager bestående av metallisk krom lägst ner och ett övre lager av hydrerad kromoxid.
Mer info på www.toyokokhan.co.jp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078