23948sdkhjf

SCA satsar på EPS

SCA Packaging har beslutat att slå samman sina EPS-divisioner (expanderad polystyren) i Sverige, Finland och Danmark till en nordisk division. Det innebär att elva företag, som tillverkar EPS, EPP (expanderad polypropen) och EPE (expanderad polyeten), nu får en gemensam ledning och kommer att arbeta funktionsinriktat i stället för landinriktat. Direktör för den nya divisionen blir danske Michael Traerup. Det innebär att huvudkontoret också hamnar i Danmark.
- På nordisk basis producerar vi årligen cirka 6000 ton material, vilket innebär att vi är en betydande producent med mycket stort know-how vad gäller utveckling, försäljning, produktion och distribution av cellplast, säger han till danska Packmarkedet.
Han understryker att det för SCA:s del handlar om att satsa ännu kraftigare på detta produktområde i framtiden och att det finns stora möjligheter att utveckla de möjligheter som kombinationen av fiberförpackningar och polymerer ger inom SCA. Inte minst sedan SCA köpt skyddsförpackningsföretaget Tuscarora i USA, där plast har en stor andel, har nya möjligheter öppnats.
- Många betecknar den här marknaden som turbulent, bland annat på grund av starkt stigande råvaru- och energikostnader, men för oss har det inte inneburit någon avmattning, snarare tvärt om. Vi kan notera en tillströmning av nya kunder, en mängdmässig framgång i försäljningen och absolut tillfredsställande resultat, säger Michael Traerup och fortsätter:
. - Genom att vi nu gör en del av ledningsuppgifterna funktionsinriktade kommer vi att kunna få en rad synergieffekter. Det kan till exempel handla om inköpssidan, men det kan också handla om vår interna produktivitet och utnyttjande av vår egen produktion av formar. En annan synergieffekt kan vara att vi kan optimera logistiken, genom att producera så nära kunden som möjligt, det är något som kommer att ha hög prioritet. Dessutom räknar vi med en rad synergieffekter via kontakterna med Tuscarora i USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11