23948sdkhjf

Danapak sålde till Rexam

Strax efter semestrarna genomfördes den tidigare omnämnda affären mellan Danapak och Rexam, innebärande att det brittiska företaget köpte Danapaks plastbägarverksamhet för 192 miljoner danska kronor. Försäljningen inkluderar plastbägartillverkningen i Stilling samt inventarier och maskiner från fabriken i Nummela, Finland. Dessutom ingår ett leveransavtal med Arla Foods.
Det har under försäljningsarbetets gång visat sig omöjligt att sälja den finska produktionsenheten, som en fortsatt producerande enhet, varför den läggs ner.
Försäljningen kan ses som en konsekvens av Arla Foods fusionen, som ledde till att Arla i dag har en bägarförbrukning, som utgör en väsentlig del av den nordiska marknaden.
- Med försäljningen till Rexam har Danapak och Arla Foods gemensamt säkrat en internationell förpackningspartner, som har den nödvändiga kritiska massan för att kunna garantera Arla Foods tillgång till den bästa förpackningsteknologin på området även i framtiden, säger VD Mikael S. Christiansen på Danapak.
I och med försäljningen kan Danapak nu fokusera på kärnverksamheten, kartong och flexibla förpackningar, där man är den bland de större i Norden med en omsättning på 860 miljoner danska kronor och drygt 600 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065