23948sdkhjf

Köldtest "the hard way"

Det verkar som om etikettryckare i Ryssland är beredd att ta till extrema åtgärder för att testa kvaliteten på material. Se bara på Dmitry Kuramshin från Taflex i Tatarstan. Han deltog i International Parachute Jump på Nordpolen, ett årligt evenemang, som arrangeras av Russian Arctica Geographical Society, delvis för att han ville testa köldegenskaperna hos Avery Dennisons lim för låga temperaturer, Fasson C2075, och det fanns inget bättre ställe att göra det på…
Från Moskvas militärflygplats Chkalovsk flög en grupp på 70 frivilliga till den lilla staden Hatanga nära Nordpolen. Det bodde två nätter på det enda hotellet, medan en grupp flög i helikopter till Nordpolen för förberedelser och för att lägga ut ett märke för hopparna. Dmitry fäste etiketter med limmet på planet, helikoptern och på den stora Avery Dennison flaggan han tagit med sig.
Hoppen skedde från 1500 meter respektive 2500 meter utan problem. Det var svag vind så det var lätt att träffa nedslagsplatsen. Hopparna frös dock trots specialkläder. Det var –40 grader C (mycket kallare än värmeböljan i Hatanga där det bara var –30 grader C). Hopparna firade sin ankomst rejält, på ryskt vis med en hel del vodka. Några fick stanna över natten, bland annat Dmitry, på grund av brist på plats i helikoptern. Ändå mer vodka gjorde väntan uthärdlig, sägs det. Sova var inte att tänka på, det fanns ju inget mörker.
Kylan ställde till det även för utrustningen. Dmitrys kamera fungerade inte, det visade sig att batterierna var helt genomfrusna.
Och hur gick det för etiketterna då? Jodå, självfallet satte de som gjutna efter alla resor. Annars hade vi säkert inte fått denna release från Avery…
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078