23948sdkhjf

Västeuropeisk flexibelindustri kämpar för att förbättra lönsamheten

En ny studie av PCI Films Consulting Ltd (PCI) avslutar en tvåvolymers undersökning av den västeuropeiska förpackningsindustri som jobbar med flexibla material. Denna industri är värd 8 miljarder euro. Del ett publicerades för ett år sedan och tog upp råvaruleverantörerna och deras marknad, som uppgår till 2,5 miljoner ton. Den avslutande volymen heter ”W. European Flexible Packaging Market 2000 – Converting Industry and End Use Markets”.
I rapporten slår man fast att en majoritet av konverterare av flexibla förpackningar kämpar för att kunna skapa adekvat avkastning på sina aktieägares investeringar. Problemen uppkommer av en kombination av stigande materialpriser och tuffa krav från kunderna. Man kläms mellan två sköldar och vissa konverterare siktar på att öka sin totala massa för att på så sätt stärka sin position som köpare och säljare. Mindre företag försöker hitta nischer. Amcors köp av Å&R och Danisco är ett bra exempel enligt PCI. Man tror inte att detta är den sista affären av det här slaget vi ser.
20 grupper med företag svarar för 70 procent av den totala försäljningen i Västeuropa år 2000. Dessa 20 beskrivs ingående i rapporten, som även ger kontaktinformation till över 300 konverterare i Västeuropa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078