23948sdkhjf

Aerosolburkstillverkare med framtidshopp

År 2000 producerades 1,73 miljarder aerosolburkar av aluminium i Europa. Detta motsvarar en ökning på cirka 90 miljoner enheter jämfört med 1999. Totalt produceras omkring 4,2 miljarder aerosolburkar (plåt och aluminium) i Europa. Det innebär att aluminium har en marknadsandel på 41 procent.
Industrins omsättning tappade lite tempo jämfört med utvecklingen av produktionen, beroende på tuff konkurrens från östeuropeiska burktillverkare och den pågående koncentrationen i fyllningsindustrin. Den totala omsättningen hos europeisk aluminiumaerosolburksindustri nådde omkring 280 miljoner euro år 2000.
Trots ökande konkurrens från andra förpackningssystem, t ex roll-on sticks och den ständigt pågående konkurrensen från plåtburkstillverkarna är aluminiumburksindustrin optimistisk och tror på en ökning även under innevarande år.
I framtiden är inte tillväxtpotentialen så stor i Västeuropa, marknaden är mättad, men man förväntar sig en stark utveckling i östra Europa och på nya marknader i Asien och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062