23948sdkhjf

Eftergymnasial förpackningsutbildning

I höst startar en ny utbildning i Teknisk Förpackningsdesign. Utbildningen är resultatet av ett samarbete mellan IT-skolan Nackademin och Packforsk. Den tvärvetenskapliga, praktiskt orienterade utbildningen ger förpackningskunskap på eftergymnasial nivå med inriktning mot projektledning. Den tvååriga utbildningen vänder sig till alla med grundläggande gymnasiekompetens.
- Utbildningen syftar till att möta det ökande behovet av personal med brett branschtekniskt förpackningskunnande, säger Lisa Tiliander, områdesansvarig vid Packforsk. Idag är över 12 000 personer direkt anställda i svensk förpackningstillverkande industri och betydligt fler arbetar med förpackningsrelaterad verksamhet. Efterfrågan finns inom företag i flera branscher, såsom leverantörer, tillverkare och distributörer.
Studenterna får en grundläggande kompetens inom förpackningsmaterial, logistik, marknadsföring, formgivning och projektledning. Utbildningen innehåller också sex månaders praktik ute på företag.
- Av 200 ansökningar har 30 studenter antagits vilket visar att det finns stort intresse av att arbeta med förpackningar i framtiden. Utbildningen är ett sätt att möta industrins och handelns krav på välutbildad arbetskraft, avslutar Lisa Tiliander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.485