23948sdkhjf

Imaje SA köper Markpoint Holding AB

Imaje SA, som är dotterbolag till Dover Corporation och ingår i Dover Technologies, köper Markpoint-koncernen, som tillverkar märkningslösningar för tillverkningsindustrin samt lager och transporter, med flera sektorer. Markpoint har sitt högkvarter och sin huvudverksamhet i Göteborg.
Företagets produktsortiment inkluderar stortecken-bläckstråleskrivare med användning av piezo- och ventilteknik, etikettskrivare och etikettappliceringssystem. Markpoint producerar även eget förbrukningsmaterial såsom bläck, färgband och etiketter.
Omar Kerbage, Imajes ordförande, säger som kommentar till affären: “Ökad försäljning och ett förstärkt nätverk i Nordeuropa är bara några av de många fördelar vi vinner med det här förvärvet. Markpoint har ett mycket gott rykte både vad gäller produkter och teknik. Det blir ett komplement till vårt produktsortiment och passar in i vår tillväxtstrategi. Sammanslagningen av Markpoint och Imaje ger oss en fantastisk möjlighet att skapa en komplett produktlinje och att kunna erbjuda verkligt totalintegrerade lösningar vad gäller kodning och märkning för förpackningsindustrin, från primära till sekundära förpackningar och lastpallar.”
- Filosofin och etiken hos våra båda bolag ligger nära varandra och vi är mycket glada över att gå samman med ett så framstående företag som Imaje, säger Torkild Jensen, en av Markpoints grundare, som även i fortsättningen kommer att leda företaget. Vårt varumärke är starkt och välkänt i Skandinavien. Utanför Skandinavien kommer försäljningen av våra produkter att förstärkas tack vare styrkan hos Imajes internationella nätverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093