23948sdkhjf

Orwak förvärvar Scanrec´s Compacting Division

AB Orwak avser att förvärva Scanrec´s Compacting Division av Scanrec AB per den 1 juli, 2001. Divisionen består av de tre bolagen Presona AB, AB Morinders Verkstäder samt Scanrec GmbH.
AB Orwak utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter för sortering, komprimering och återvinning. Företagets huvudkontor och produktionsanläggning finns i Sävsjö. Omsättningen år 2000 uppgick till 151 mkr och antalet anställda är ca 90 personer. Exportandelen är ca 85% och försäljning sker till ca 30 länder över hela världen. Kunderna finns främst inom detaljhandel, industri, hotell- och restaurangbranschen.
Presona AB är en av de ledande tillverkarna av helautomatiska balpressar för returpapper, plast, hushållsavfall mm. I sortimentet finns också kompletta lufttransportsystem för den grafiska industrin och pappersbruk. Företaget är beläget i Ystad, omsätter ca 100 mkr och har ca 70 anställda. Försäljning sker över hela världen.
AB Morinders Verkstäder i Ljungby har 17 anställda och omsätter ca 23 mkr. Företaget utvecklar och tillverkar brikettpressar som säljs till kunder inom detaljhandel, tillverkningsindustri, bryggerier, mm. Försäljning sker till ett flertal länder i Europa och Asien.
Scanrec GmbH i Köln, Tyskland, är försäljnings- och servicebolag för Presona och Morinders i Tyskland. Bolaget har 7 anställda och omsätter ca 25 mkr.
- Den nya gruppen kommer att utgöra en av de absolut ledande aktörerna inom utrustning för restproduktkomprimering och -hantering på en global marknad, säger Mats Steerling, VD på AB Orwak. Samtliga inblandade bolag kommer att kunna dra stor fördel av den nya grupperingen avseende bl.a. marknadsföring, inköp, service och produktutveckling. Vår sortimentsbredd blir unik i branschen och vi kommer att kunna erbjuda våra kunder över hela världen optimala lösningar på restproduktproblem.
- Affären med AB Orwak ger en betydande breddning och förstärkning av Compacting divisionens produktsortiment, kundbas och produktionsförmåga. Detta möjliggör en mer aktiv roll i marknaden vilken är i behov av strukturförändringar. Scanrec AB avser med denna försäljning att renodla sin verksamhet mot återvinningsprocesser för komplexa material, säger Ingmar Johansson, koncernchef i Scanrec-gruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109