23948sdkhjf

Å&R Carton köper Superfos kartongverksamhet i Ystad

Å&R Carton har träffat avtal om förvärv av kartongförpackningsverksamheten inom Superfos Packaging i Ystad. Den 1 juli träder avtalet i kraft. Förvärvet beräknas ge rationaliseringsvinster och synergieffekter.
- Vi planerar att överföra Superfos verksamhet till vår fabrik i Norrköping under det närmaste halvåret och räknar med att ha genomfört omdisponeringen vid årsskiftet, säger Börje Knutson, vice president i Å&R Carton, Skandinavien. Förvärvet bidrar till att stärka vår konkurrenskraft och ger oss möjlighet att renodla och specialisera verksamheten inom våra fabriker i Norden.
Å&R Carton har erbjudit de nuvarande cirka 60 anställda i Ystad fortsatt sysselsättning vid fabriken i Norrköping. Superfos, som föregående år hade en omsättning inom kartongverksamheten på cirka 60 miljoner kronor, kommer att ansvara för avvecklingen av verksamheten i Ystad.
- Vi är angelägna om att omflyttningen sker så skonsamt som möjligt och har planerat en rad aktiviteter för att stödja de medarbetare, som väljer att inte följa med till Norrköping, betonar Peer Möller Jensen, VD för Superfos Packaging i Ystad.
Bakgrunden till att Superfos avyttrar kartongtillverkningen är att företaget önskar koncentrera sig på kärnverksamheten, som omfattar framställning av varmformade och formsprutade plastförpackningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094