23948sdkhjf

Avtal för bättre miljö

MetallKretsen har tecknat ett avtal med finsorteringsanläggningen Miljösortering på Södertörn AB. I dag finns det bara en sorteringsteknik i Sverige, som klarar att finsorteras hushållens källsorterade stål- och aluminiumförpackningar, så att de återvunna metallerna får hög och ren kvalitet. Denna teknik finns bara hos Miljösortering.
Miljösortering tar hand om metallförpackningar från norra och mellersta Sverige. Enligt avtalet kommer sorteringsanläggningen att ta emot mellan 15.000 och 18.000 ton metallförpackningar från MetallKretsens mellanlager runtom i landet under de närmaste tre åren.
- Tack vare den här anläggningens nya teknik får vi nu en betydligt bättre och renare kvalitet framför allt på aluminium. Andra sorteringsanläggningar har svårt att konkurrera med Miljösortering, när det gäller finsorteringen av aluminium från hushållsförpackningar, säger Thord Görling, VD på MetallKretsen AB.
Innan materialet går in i anläggningen görs en manuell grovsortering. Allt som inte är stål eller aluminiumförpackningar måste plockas bort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078