23948sdkhjf

Svårförutsägbar framtid för Nefab - teleindustrin ger frågetecken

Nefab har redovisat sitt resultat för första kvartalet i år. Faktureringen uppgick för de första tre månaderna till 301 miljoner kronor, en ökning med 26% jämfört med motsvarande period föregående år. Förvärvet av MK Specialemballage ingår i kvartalets fakturering med 2 miljoner kronor. Faktureringen bedöms ha påverkats positivt med cirka 17 miljoner kronor på grund av förändrade valutakurser. Orderingången uppgick till 311 miljoner kronor, en ökning med 22%.
Starkast var tillväxten i Asien, där faktureringen mer än fördubblats jämfört med motsvarande period föregående år. Även verksamheterna i Centraleuropa och Frankrike uppvisar god tillväxt.
Marknaden i Nordamerika, som under ett flertal år vuxit starkt, visar nu en nolltillväxt på grund av den försvagade konjunkturen. Efter periodens utgång har dessutom betydande volymer till en viktig kund förlorats.
Resultatet efter finansiella poster för första kvartalet uppgick till 24 miljoner kronor.
Faktureringen till kunder inom teleutrustningsindustrin ökade med 30% till 134 miljoner kronor och svarade därmed för 44% av koncernens omsättning. Segmentet fordonsindustri ökade faktureringen med 50% till 29 miljoner kronor och utgjorde därmed 10% av koncernens omsättning.
I samband med bokslutskommunikén lämnades en prognos om en fortsatt god tillväxt under 2001. Den svaga utvecklingen inom teleutrustningsindustrin gör helåret mycket svårförutsägbart. Det är dock Nefabs fortsatta bedömning, att faktureringen kommer att öka jämfört med föregående år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094