23948sdkhjf

Arca Systems och Volkswagen effektiviserar materialhanteringen

Arca Systems och Volkswagen AG har tillsammans utvecklat ett effektivare och mer kostnadsbesparande system för det globala komponentflödet mellan underleverantörer och sammansättningsfabriker. Det nya systemet kommer att förbättra Volkswagens effektivitet genom minskade transportkostnader, ett bättre volymutnyttjande och en enklare hantering. Systemet ger dessutom minskad miljöbelastning.
Konceptet bygger på en ny version av Arca Systems så kallade RL-backar, som i dag används för komponentflödet inom Volkswagen-koncernen. Jämfört med sin föregångare är den nya backen 38 procent lättare och har upp till 28% större kapacitet. Det innebär att fler komponenter kan transporteras samtidigt, vilket på koncernnivå ger stora besparingar.
I ett första steg kommer Arca Systems att producera cirka 2,5 miljoner backar i olika storlekar för leverans under de närmaste två-tre åren. De äldre backar, som används i dag inom Volkswagen, kommer att returneras för att återvinnas och utgöra råmaterialet till de nya backarna. För första gången utnyttjas en generation produkter direkt som grund för nästa i en större skala.
Nästa steg i samarbetet innebär en global marknadsföring av materialhanteringssystemet. Båda företagen är övertygade om att systemets fördelar snabbt kommer att leda till internationella framgångar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078