23948sdkhjf

Plus och minus för AssiDomän första kvartalet

En titt på de förpackningsrelaterade verksamheterna i AssiDomän under första kvartalet visar att efterfrågan på förpackningskartong var fortsatt stabil under det första kvartalet men med skillnader mellan olika marknader. Efter tidigare höjningar har prisnivån för förpackningskartongen stabiliserats. AssiDomäns leveransvolymer ökade i förhållande till föregående kvartal.
Periodens rörelseresultat uppgift till 40 miljoner SEK, en minskning med 6 miljoner jämfört med föregående kvartal. Resultatminskningen berodde bland annat på högre råvarukostnader. I förhållande till första kvartalet år 2000 förbättrades resultatet med 36 miljoner SEK, främst till följd av ökade priser och högre produktionseffektivitet.
För Corrugated & Containerboard kan man notera att efterfrågan i Europa på wellpapp var fortsatt god men med stora variationer mellan olika marknader. Sammantaget ökade AssiDomäns leveransvolymer. Genomsnittlig prisnivå var stabil på de flesta marknader. Den tidigare starka efterfrågan på wellpappråvara har dämpats något men är fortfarande hög. Prisnivån var fortsatt stabil men med viss dämpning i Sydeuropa. Leveransvolymen ökade något.
Periodens rörelseresultat var 277 miljoner SEK, en försämring med 47 miljoner eller 15% i förhållande till föregående kvartal. Försämringen berodde på engångsposter under 2000. Jämfört med första kvartalet år 2000 förbättrades resultatet med 81 miljoner kronor, främst till en följd av högre leveranser av wellpapp samt ökade försäljningspriser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08