23948sdkhjf

Kartongfabriker gick omkull och startar verksamhet i Kina

Svenska Kartong i Ronneby försattes i konkurs den 25 april, uppger nyhetsbrevet Mediatrender Online. Orsaken var att den planerade avvecklingen ledde till en allt för snabb personalminskning.
Förra året beslutade koncernledningen att avveckla Ronnebyfabriken till förmån för systerbolaget i Eskilstuna, Svenska Kartong & Etuifabriken. Avvecklingen skulle vara slutförd den sista juni i år. Planeringen vältes dock överända, när de uppsagda fick nya arbeten snabbare än väntat. Det ledde till att företaget vid konkursen bara hade 6 av de tidigare 26 anställda kvar. Därmed omöjliggjordes produktionen och de planerade intäkterna, som skulle täcka avvecklingskostnaderna, försvann.
Fabriken i Eskilstuna har en modernare utrustning än systerföretaget i Ronneby, vars maskinpark och övriga inventarier kommer att säljas helt eller delvis inom kort.
Ägare till Svenska Kartongföretagen är Forgraf-koncernen, som också äger Abetryck i Helsingborg.
Under våren/försommaren startar Svenska Kartong- och Etuifabriken verksamhet vid dotterbolaget i Kina, som bland annat skall arbeta åt Ericsson.
Flera av de tryckerier, som tillverkar förpackningar och manualer, har drabbats hårt av Ericssons problem. Forgraf-koncernen sålde i fjor för mellan 30 och 40 miljoner kronor till telecomjätten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065