23948sdkhjf

Flexo under tryck från digitaltekniken

Mer än två tredjedelar av Europas flexotryckare menar att man inom fem år kommer att ha investerat i digitala tryckpressar. Detta är en av slutsatserna i European Flexographic Printing Markets report från Pira. Huvudområdena där digital teknik kommer att ta upp kampen med flexo är inom flexibla förpackningar och etiketter. Tryckarna tror på en ökning för digitalt genom att detaljhandeln kommer att vilja ha kortare serier på kortare tid i framtiden.Samtidigt tror man, enligt undersökningen, att man kommer att tjäna ganska lite pengar på den här tekniken fram till år 2005. Färre än 10% förväntar sig en omsättning från det digitala på över 250 000 euro per år.
Ett annat hot som kom upp under undersökningen är den ökande konkurrensen från flexotryckare på marknader i sydöstra Asien och Östeuropa. Nyligen genomförda investeringar av varumärkesägare och förpackare i dessa länder, drivna av låga omkostnader och allt tuffare lagstiftning i Europa, kan leda till en förskjutning i var leveranserna kommer från.
Flexotryckarna menar också att man kommer att minska sina banbredder över de kommande fem åren. Smal bana kommer att ha den snabbaste tillväxten över de kommande fem åren.Totalt sett väntas flexoteknikens andel av trycket i den europeiska förpackningsindustrin öka med mer än en tredjedel fram till år 2005.
Detta, och mycket annat, framgår av Piras rapport, som kostar 2.500 pund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093