23948sdkhjf

Amerikanska maskinmarknaden växer med 5% per år

Privata företag spelar en viktig roll i den amerikanska förpackningsmaskinindustrin, värderad till 5 miljarder dollar. Det finns sex privata maskinföretag, som vart och ett genererar över 75 miljoner dollar. Två av dessa, Barry-Wehmiller och Crown Simplimatic, har världsomfattande försäljning på åtminstone 200 miljoner dollar och hör till de fem ledande maskintillverkarna i USA.
Ytterligare 12 privata företag har total försäljning på över 75 miljoner dollar, men dessa företag domineras av annan förpackningsverksamhet, t ex material eller tillverkning.
Det finns mer än 500 privata företag som tillverkar förpackningsmaskiner i USA. De tillverkar mer än 100 olika maskinmodeller. Det är dock väldigt få som levererar hela linjer varför det är en fragmenterad marknad.
Enligt Freedonia Group, som gjort den utredning, som dessa siffror kommer från, kan man vänta sig att den amerikanska förpackningsmarknaden kommer att öka med fem procent årligen och nå ett värde på 6,4 miljarder dollar år 2004. Kontinuerlig efterfrågan efter mer effektiva maskiner, tekniska och egenskapsmässiga förbättringar, en välfungerande ersättningsmarknad och en ökning i reglerna för hur produkter skall märkas, driver utvecklingen.
Exporten av maskiner från USA väntas öka med fyra procent per år fram till år 2004.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097