23948sdkhjf

Tetra Laval vill köpa franska Sidel

Tetra Laval lägger ett bud på den franska förpackningskoncernen Sidel. Budet, som är värt drygt 15 miljarder kronor, rekommenderas enhälligt av det franska bolagets styrelse.

- Om budet går igenom kommer Sidel att verka som en självständig enhet inom Tetra Laval och få behålla sitt varumärke, säger Tetra Lavals ordförande Göran Grosskopf.
Sidel, som är noterat på Parisbörsen, tillverkar plastförpackningar till livsmedelsindustrin. Bolaget har omkring 4.000 anställda och omsatte förra året drygt 9 miljarder kronor. Men det är inte själva förpackningsförsäljningen, som intresserar Tetra Laval. I stället är det maskinerna för framställningen av förpackningarna, som intresserar.
- Fram till nu har vi inte riktigt haft någon styrka, när det gäller maskindelen i vår verksamhet. Sidel är ett av världens ledande företag, när det gäller maskiner för framställning av PET-flaskor och det är dem vi vill åt, säger Jörgen Haglind , informationsdirektör på Tetra Laval.
Sidel, som även säljer plastförpackningar till den franska marknaden, kommer framöver att konkurrera med Tetra på flera områden. Trots detta förväntar man sig inga problem med konkurrensmyndigheterna.
- De första kontakterna har redan tagits och de har varit positiva, säger Jörgen Haglind.
Tetra Laval erbjuder 50 Euro per Sidelaktie, vilket innebär en budpremie 21 procent jämfört med fredagens stängningskurs. Budtiden börjar den 9 april och löper fram till den 16 maj. Under den tiden hoppas Tetra Laval, att man lyckas få in strax över 50 procent av aktierna för att kunna genomföra affären.
Den 29 maj offentliggörs hur många som accepterat budet och om allt går Tetra Lavals väg skall affären genomföras 5 juni.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078