23948sdkhjf

Elopak och Schouw överväger utökat samarbete

Elopak A/S och Schouw & Co överväger en utökning av gällande joint venture i Danmark och Polen till att även omfatta den svenska marknaden genom att Schouw & Co köper 50% av aktierna i det svenska dotterbolaget Elopak AB med huvudkontor i Helsingborg och fabrik i Bjurholm.
Elopak och Schouw har samarbetat sedan 1988, då bolagen undertecknade ett joint venture avtal med 50/50 ägandeskap i Schouw Packaging på den danska marknaden. Senare utökades avtalet till att även omfatta den polska marknaden. Erfarenheterna av samarbetet med Schouw har varit mycket positivt och ledningen i de både bolagen anser nu, att tiden är mogen att överväga en inkludering av den svenska marknaden i joint venture avtalet.
- Om utökningen av avtalet blir verklighet, kommer det att ge oss en god möjlighet att anpassa oss till fusionen mellan Arla och MD Foods, som i dag bildar mejerijätten Arla Foods. Dessutom kommer ett eventuellt utvidgat samarbete med Schouw, att ge oss möjlighet att räkna hem synergier inom produktion, försäljning och marknadsföring, säger koncernchef Bjørn Flatgård.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063