23948sdkhjf

Peterson säljs inte trots allt

Nu står det klart att M. Peterson & Sön AS i Moss kommer att fortsätta som ett eget företag. Enligt koncernchefen Erik Mollatt har förhandlingarna med möjliga köpare inte gett någon tillfredsställande, enhetlig lösning.
”Då vi bestämde oss för att utvärdera en försäljning av koncernen i september, sågs tidpunkten som lämplig utifrån den dåvarande struktur- och konjunktursituationen. Vi noterade också ett stort intresse från aktuella köpare, och av hänsyn till både kunder och medarbetare beslöt vi oss för en snabb försäljningsprocess. Kort efteråt blev det emellertid klart att AssiDomäns pappers- och förpackningsverksamhet var till salu, och det förändrade möjligheterna för försäljning av vårt företag”, säger Erik Mollatt till Packmarknaden Nordica.
”Genom hela försäljningsprocessen, värderade familjen, som äger närmare 80% av aktierna i företaget, två alternativ; antingen möjligheten att fortsätta som en självständig koncern eller att godkänna ett bud på en helhetslösning. Då vi inte kom fram till ett acceptabelt avtal med potentiella köpare inom det givna tidsutrymmet, menar vi att koncernens värderingar och arbetsplatser bäst tas tillvara genom att vi nu satsar vidare på att utveckla oss som en konkurrenskraftig, självständig koncern”, säger Mollatt vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078