23948sdkhjf

Stora Enso köper Tetra Pak Forshaga

Tetra Pak och Stora Enso undertecknade i höstas ett avtal som innebär att Stora Enso den 30 juni övertar Tetra Paks förpackningsmaterialfabrik i Forshaga. Avtalet innebär att man tar över anläggningen för att producera plastbelagd kartong.
Anläggningen i Forshaga har under senare år producerat halvfabrikat, det vill säga beläggning av plast på kartong. Den produkten har sedan vidareförädlats närmare kunderna, på Tetra Paks fabriker, huvudsakligen i Asien.”Kraven från kunderna på kortare leveranstider har ökat, samtidigt med en ökad konkurrens från lokalt producerade alternativ i Asien”, säger Joakim Rosengren, VD för Tetra Pak Sverige AB. ”Våra kunder i Asien vill ha produkterna på några dagar, men från Forshaga är leveranstiden fyra, fem veckor. Därför måste vi flytta verksamheten från Värmland till Singapore.
För Stora Enso innebär köpet att man säkrar de behövliga expansionsmöjligheterna vid bruket i Skoghall. Man har ett klart behov av ökad beläggningskapacitet. Via affären ökar företaget sin PE-beläggningskapacitet från 350 000 ton till 500 000 ton per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063