23948sdkhjf

Nya additiver fungerar som teflon i en stekpanna

DuPont Dow har nyligen introducerat en tredje generationens fluorelastomerer med FreeFlow SC och FreeFlow RC, två självrengörande och snabbbehandlande additiv. De nya additiverna är framtagna åt den kabel- och slangtillverkande industrin samt åt filmblåsningsindustrin, där de lämpar sig till produkter som soppåsar, jordbruks- och byggfilm.

FreeFlow SC och FreeFlow RC beskrivs som fluorpolymerlegeringar och är den senaste innovationen inom Vitonfamiljen. Vid filmblåsning belägger de munstyckets insida med en tunn och klibbfri hinna, som fungerar likt teflonet i en stekpanna och dels ger en friktionsfri och följsammare process, dels resulterar i en plastfilm som har större transparens och strukturjämnhet.

Additiverna lär inte påverka filmens tryck- eller tätningsbarhet och inte heller materialets ytegenskaper. De innehåller inga toxiska ämnen och båda uppfyller FDA:s krav för tillverkning av extruderad polyolefinfilm i kontakt med livsmedel. De kan också blandas tillsammans med flera pigmenterade masterbatcher utan påverkan dem emellan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109