23948sdkhjf

Celtecs VD får sparken

Styrelsen i Norrköpingsföretaget Celtec Packaging sparkar VD Peter Larsson och vice VD Roger Larsson, tidigare VD i börsnoterade NLK Celpap. Enligt styrelsen har de båda fört över flera miljoner kronor till ett annat bolag i sfären och använt dem där utan styrelsens vetskap. Det har medfört att Celtec nu hamnat på obestånd och genomgår rekonstruktion.

Transaktionen mellan bolagen upptäcktes i december när förpackningsföretaget skulle ta fram ett investeringsprospekt. En granskning av bokföringen inleddes med följd att VD Peter Larsson och vice VD Roger Larsson avskedades.

"Miljonbelopp har lämnat företaget och våra revisorer försöker nu reda ut vad som har hänt", säger Lars Ohlsson, ny VD i bolaget, till Norrköpings Tidningar. Den sparkade vice VD:n, Roger Larsson, var tidigare VD i kraschade NLK Celpap, med Björn Wahlström som styrelseordförande. Celpap var bland annat inblandat i de biståndsaffärer med Polen, som slutade med dåvarande finansministern Allan Larssons avgång.

I slutet av januari godkände tingsrätten en rekonstruktionsansökan för Celtec. I ansökan skriver bolaget att betydande belopp utan styrelsens godkännande har utbetalats till närstående bolag.

Detta bolag har uppmanats att omgående betala tillbaka beloppet men återbetalningsförmåga saknas för närvarande. Enligt uppgifter till Dagens Industri uppgår beloppet till "under 5 miljoner kronor".

På ägarsidan i Celtec Packaging finns bland annat KF Invest, Sjätte AP-fonden och Industrifonden. Dessa har accepterat att skjuta till 3 miljoner kronor under den inledande rekonstruktionen.

Celtec Packaging utvecklar och tillverkar fibergjutna förpackningsprodukter. Celtec har 30 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078