23948sdkhjf

Artur Theis satsar på den kinesiska marknaden

Den ökande levnadsstandarden i Kina är en av anledningarna till att tyska förpackningsföretaget Artur Theis GmbH & Co KG i Wuppertal nu ger sig in på den kinesiska marknaden och startar en omfattande tillverkning av vikbara kartongkapslar för läkemedelsförpackningar.

Företaget uppskattar att mellan 80 och 100 miljoner kineser idag har råd att köpa västerländska läkemedelsprodukter och om utvecklingen håller i sig räknar man med att inom några år sälja mer än 100 miljoner förpackningar om året. Efter en testperiod på nästan ett och ett halvt år är man nu beredda att starta kommersiell tillverkningen i Beijing i mars i år. Produktionen sker i ett joint venture där det kinesiska företaget Chemical Industry Press of China äger 49 procent och Spectra Offset Color GmbH, helägt dotterbolag till Theis, äger 51 procent.

Behovet av ”lyxiga” kartongförpackningar med flerfärgstryck och sofistikerad design beräknas växa oerhört i Kina i takt med den ökade levnadsstandarden. Enstaka order på ända upp till 250 miljoner enheter anses inte som orealistiska! Artur Theis GmbH har dock valt att fokusera på kollapsbara förpackningar enbart för läkemedel, för att undvika den knivskarpa konkurrens, som väntas inom andra områden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079