23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Packnet
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Tetra Pak utvecklar ny mixer som motverkar skumning

Skumning under blandningsfasen av flytande proteindrycker kan orsaka produktionsproblem och merkostnader för tillverkare och förpackningstekniker. Problemet har uppmärksammats av Tetra Pak som lanserar Tetra Pak Industrial Protein Mixer för minskad produktförlust vid flytande proteinblandning.

Intresset för kost och hälsa håller i sig och den globala marknaden för näringsprodukter förväntas nå enorma 80 miljarder euro år 2030, enligt Tetra Pak. Proteinrika drycker är en viktig del av den marknaden men att blanda proteindrycker är inte alltid helt enkelt.

Luftinfångning och skumning kan leda till produktionsförluster och fyllningsproblem som resulterar i driftstopp.
Skumning orsakar också oxidation vilket minskar produktens hållbarhet. Det bekämpas ofta genom tillsatser av skummedel, som till exempel kiselolja.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.157