23948sdkhjf

Tryckeri förvärvar By Wind och Gbgt Box

Ska stärka Åtta45:s position inom tryck- och förpackningsindustrin.

Tryckeriet Åtta45 förvärvar tryckeriet By Wind AB och förpackningsföretaget Gbgt Box AB. I ett pressmeddelande skriver Åtta45 att förvärven är en del av deras långsiktiga strategi för att stärka deras erbjudande till kunderna. Genom förvärven får de erfarenhet inom kvalitetstryck och förpackningslösningar.

– Tillsammans med By Wind och Gbgt Box kommer vi att kunna erbjuda en ännu starkare produktportfölj och överlägsen service till våra kunder. Det här är ett spännande steg framåt för Åtta45 och bekräftar vår ambition att leda utvecklingen i branschen, säger Erik Mauritzon, vd för Åtta45.

De två varumärkena By Wind och Gbgt Box kommer att marknadsföras under sina respektive namn och den nuvarande ledning i bolagen kommer att fortsätta vara en del av verksamheten.

– För By Wind och Ggbt Box är det här en fantastisk möjlighet att dra nytta av Åtta45:s resurser och nätverk för att accelerera vår tillväxt och utveckling, tillägger Magnus Iversén, vd för Gbgt Box och ordförande i By Wind Group.

Den nya grafiska koncernen beräknas omsätta ca 750 miljoner kronor och ha cirka 325 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078