23948sdkhjf

Cirkulär hubb för EPS-återvinning

Företaget Bewi ASA, verksamma inom förpackningar, komponenter och isolerlösningar baserade på expanderad polystyren, öppnar en ny cirkulär hubb i Norrköping.

Därmed ökar företagets återvinningskapacitet för EPS med 40 procent. Bewi har enligt ett pressmeddelande starka ambitioner att öka insamling och användning av återvunnen EPS i sitt produktsortiment för att möta kundernas efterfrågan på mer cirkulära lösningar samt internationella mål och krav på återvunnet innehåll.

Den cirkulära hubben är ett resultat av en omvandling av bolagets tidigare anläggning i Norrköping. Anläggningen är numera utrustad med den senaste återvinningsteknologin för extrudering och har potential för ytterligare expansion. Det återvunna materialet, rGPPS (återvunnen allmänpolystyren), används i en rad olika tillämpningar, inklusive isolerskivor, skyddande förpackningar och tillverkning av nya EPS-råmaterial. Bewi erbjuder också skräddarsydda avfallshanteringslösningar och ett sortiment av återvunna produkter för olika industrier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078