23948sdkhjf

DS Smith har ersatt 30 miljoner plastförpackningar med wellpapp

Redan ett år tidigare än beräknat har DS Smith nått sitt mål med att ersätta platsen med andra material.

DS Smith har i samarbete med några av FMCG-varumärkena ersatt 1,2 miljarder plastförpackningar med andra alternativ. Planen var att nå målet 2025, men redan nu har DS Smith nått sitt mål, ett år och fyra månader tidigare än beräknat. På den svenska marknaden har de ersatt 30 miljoner plastdelar med wellpapp.

Exempel på plastföremål som har tagits bort i mataffären är bland annat krympplast som bland annat läsk i flerpack är förpackade i. DS Smith har bytt ut krympplasten med ett återvinningsbart wellpappbaserat handtag som tillsammans med en pappersbanderoll stabiliserar förpackningen med flaskor.

Resultatet har sin ursprung i programmet Now & Next från 2020 som är en del av DS Smiths hållbarhetsstrategi mot cirkulära mål att fasa ut och reducera onödiga plastförpackningar. Strategin sträcker sig över alla DS Smiths verksamheter i 27 länder i Europa och Nordamerika.

– Vår hållbarhetsstrategi Now & Next inkluderar mål som levererar miljöförändringar. Genom att hjälpa våra kunder att ersätta eller minska användandet av plast, svarar vi på ett samhälleligt krav att minska plastföroreningar, kommenterar Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375