23948sdkhjf

Efter år av forskning – Nespresso lanserar pappersbaserade kaffekapslar

Nespresso lanserar pappersbaserade kaffekapslar.

Under en treårsperiod har Nespresso arbetat med att ta fram en hemkomposterbar pappersbaserad kapsel. Nu, efter långa år av arbete med forskning av utveckling, har de lyckats ta fram den nya kapseln som består av 82 procent pappersmassa tillsammans med ett nedbrytbart skikt av biopolymer för skydd mot oxidation. Skyddet bevarar kaffets aromer från att kaffet mals tills att det bryggs i kaffemaskinen.

– Det känns fantastiskt att äntligen få erbjuda pappersbaserade kapslar specifikt framtagna för hemkompostering, vilket vi under flera år har utvecklat för att få fram bästa möjliga kvalité. Med de nya kapslarna får vi möjligheten att ge än fler alternativ till Nespresso-drickare så att de själva kan välja vad och hur de vill konsumera, kommenterar Linda Fazekas, marknadsansvarig i Norden, Nespresso.

Kapslarna kommer i fem nya kaffesorter

Ispirazione Aosta – en delikat och söt blandning med milda toner av korn och nötter, med fin syra och fruktighet.

Ispirazione Emilia – ett kaffe med distinkta toner av karamell och sött rostat korn, med en hint av trä, kryddor och syra.

Ispirazione Sicilia – ett kryddigt kaffe med toner av korn och beska samt en distinkt kakao som för tankarna till mörk choklad.

Peru Organic – ett fruktigt kaffe med fin syra och toner av korn och nötter parat med aromer av torrt trä.

Decaffeinato – toner av mald korn, nötter och subtil kakao tillsammans med fruktig sötma blir tillsammans ett balanserat men komplext kaffe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125