23948sdkhjf

Outokumpu och Tetra Pak ingår samarbete

Outokumpu ska förse Tetra Pak med rostfritt stål med låga utsläpp som ska användas till livsmedelsmaskiner.

Produkten ”Outokumpu Circle Green” som utlovar upp till 93 procent lägre koldioxidavtryck än branschgenomsnittet ska användas (enligt Outokumpus beräkningar som baserar sig på data från 2023 från CRU och worldstainless) till att producera delar till Tetra Paks homogenisatorer. Stålet kommer att skickas från Torneå till Tetra Paks leverantörer av homogenisatorhöljen i Danmark och Sverige. Därefter ska höljena till Lund där många av Tetra Paks homogenisatorer monteras.

– Vi är stolta över att samarbeta med Tetra Pak i detta omvandlingsinitiativ och ser fram emot att leverera och utveckla mer hållbara lösningar som underlättar minskningen av koldioxidutsläppen i hela värdekedjan. Samarbetet med Tetra Pak är ännu en konkret åtgärd mot en bättre framtid”, säger Niklas Wass, Executive Vice President för Stainless Europe, på Outokumpu i ett pressmeddelande.

Företagen uppger att detta bara är början på ett ”strategiskt samarbete”.

– Införandet av Circle Green i vår produktportfölj är ett viktigt steg för att dra nytta av de senaste innovationerna för att förbättra våra utsläpp uppströms. Att samarbeta för att hjälpa både Tetra Pak och våra kunder att nå våra individuella hållbarhetsmål är grundläggande för vårt löfte att skydda det som är bra, säger Fiona Liebehenz, vice president för Key Components Plant Solutions and Channel Management, på Tetra Pak.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078