23948sdkhjf

Retursystem etableras i flera länder – Hallå där, Sara Bergendorff

När förpackningsbranschen samlas i Stockholm för konferensen Pack Point Nordic den 24 april är ett av partnerföretagen Returpack, där vi talar med Sara Bergendorff, kvalitets- och hållbarhetschef.

Vilka utmaningar och möjligheter ser ni framför er?

De växande avfallsmängderna och resursanvändningen från förpackningar är ett miljö- och samhällsproblem som det arbetas intensivt både inom EU och i Sverige med att bekämpa. I det arbetet lyfts olika lösningar för förpackningar, material, återvinning och insamling fram och vi ser att retursystem för dryckesförpackningar har en fortsatt viktig roll och kommer att etableras i flera länder. Vi är stolta över det system vi har byggt upp under 40 år i Sverige och ser fram emot att utveckla retursystemet för att möta nya lagkrav och fortsätta vara ett attraktivt system för producenter, konsumenter och kunder.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Genom att driva ett hållbart och resurseffektivt retursystem där alla pantbara dryckesförpackningar samlas in och materialåtervinns tillbaka till dryckesförpackningar. Vårt främsta mål är att öka insamlingen av flaskor och burkar och vi har under flera år arbetat mot målet att nå 90% insamling. För 2023 landade insamlingen på 88,5%, men för 2024 har vi goda möjligheter att passera 90%. Ett annat långsiktigt mål är att nå 100% fossilfria insamlingstransporter och även det målet kommer vi att nå i slutet av året.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag ser fram emot en trevlig dag tillsammans med branschkollegor.

Tack Sara Bergendorff!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094