23948sdkhjf

Ishida i Nordensatsning – Hallå där, Martin Willner!

När förpackningsbranschen på nytt samlas i Stockholm för konferensen Pack Point Nordic är ett av partnerföretagen Ishida, vars nordiske chef Martin Willner vi intervjuat.

Vad kommer ni att presentera på Pack Point Nordic?

Efter 15 år med partnerskap på den nordiska marknaden har nu Ishida sedan två år en nordisk organisation. Vi möter den ökande efterfrågan genom att ha en lokal organisation för direkt kontakt i samband med projekt för helhetslösningar inom förpackningsprocesserna, framförallt hos livsmedelstillverkare. I projekten är ökad effektivitet, hög produktsäkerhet och mindre svinn vanligt förekommande fokusområden och där kan Ishida bidra med både egenutvecklade produkter och projektsupport. Vi är mest kända som en ledande tillverkare av multiheadvågar och kommer därför att informera om vår bredd inom ett flertal andra egna produkter/applikationer för förpackningsprocesser.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Matsvinnet i sig är en viktig del av hållbarhetsdiskussionerna. Bara i Sverige motsvarar det 117 kg per person, varav livsmedelsindustrin står för 25 % enligt senaste statistiken från Naturvårdsverket. Här finns det stora möjligheter att minska den del producenterna står för. Med ett helhetsgrepp har vi redan hjälpt många kunder. Bland annat kan nämnas att Ishida använder AI i delar av sitt utbud för att förbättra processerna.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Till att börja med anpassar Ishida sina produkter att hantera miljöanpassade förpackningsmaterial. Det kommer ständigt nya och där är vi väldigt snabba med att testa och utveckla lösningar. En annat område i fokus är elförbrukningen. Som exempel har den senaste generationen av trågförseglare en ökad effektivitet med 50 % lägre elförbrukning gentemot tidigare generationer. Vi har idag högsta detekteringsnivån på marknaden för kontroll av livsmedel med röntgen för kontroll av kundens egna produkter, men också av råvaruleveranser. Detta har en positiv inverkan och minskar det svinn som finns idag i form av hela batcher som måste slängas. Sist men inte minst skyddar detta också kundens varumärke som annars kan påverkas negativt.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Pack Point Nordic ser vi som en möjlighet att få träffa personer i branschen. Inte bara tillverkare av förpackningar utan också aktörer inom tillverkande industrier med ansvar inom förpackningsprocessen. Eftersom Ishida Nordic är en relativt ny organisation vill vi ta möjligheten att informera om oss och om att vi kan erbjuda en direkt kontakt när behov/planer finns för förbättrade förpackningsprocesser.

Tack Martin Willner!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11