23948sdkhjf

Ambitiösa mål öppnar för innovation – Hallå där Annika Sundell!

24 april träffas åter förpackningsbranschen på Pack Point Nordic i Stockholm. En av talarna där är Annika Sundell, Executive Vice President Innovation and Business Development vid Walki Group.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

På Pack Point Nordic kommer jag att presentera möjligheterna med fiberbaserade förpackningar för olika applikationer. Jag kommer att diskutera hur dessa förpackningar kan bidra till att minska användningen av plast, öka cirkulariteten hos förpackningar och vara både biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara. Dessutom kommer jag att betona vikten av produktdesign för att maximera fördelarna med fiberbaserade förpackningar.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Jag ser fram emot både utmaningar och möjligheter när det gäller hållbara förpackningar. EU:s ambitiösa mål öppnar upp för nya innovationer, men implementeringen av dessa lösningar är fortfarande låg. Vi behöver öka takten för att uppnå målen. Utmaningar uppstår med lagstiftning och regler som tolkas olika i olika länder, vilket kan försvåra harmoniseringen av hållbarhetsåtgärder. Samtidigt ger detta också möjligheter att arbeta för en mer enhetlig och effektiv reglering som främjar hållbara förpackningslösningar på en bredare skala.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vi strävar efter att bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet genom ett holistiskt tillvägagångssätt. Vårt främsta mål är att förpackningar inte ska öka resursanvändningen eller bidra till tex. ökat matspill. Vi fokuserar också på att minimera förpackningarnas CO2-avtryck och säkerställa deras återvinningsbarhet. Genom samarbete inom vår värdekedja prioriterar vi ett faktabaserat tillvägagångsätt och öppenhet för att säkerställa att våra hållbarhetsåtgärder är effektiva och transparenta. Vi strävar efter att vara en del av lösningen för en mer hållbar framtid inom förpackningsindustrin.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Jag förväntar mig att möta branschfolk, lära mig nya saker och utbyta tankar och insikter på konferensen. Det är en fin möjlighet att nätverka och få inspiration.

Tack Annika Sundell!

Mer information om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062