23948sdkhjf

Canon vill bli marknadsledande inom förpackningar och etiketter

På Drupa kommer Canon visa upp sina nyheter inom etiketter och förpackningar.

Canon siktar på att ta över ny marknad och under mässan Drupa kommer de med sin monter på 4 800 kvadratmeter visa hur de ska bli marknadsledande. Att satsa på etiketter och förpackningar är ett strategiskt mål för tillväxt, menar Canon.

Bland annat kommer de visa upp sin nya digitala etikettpress Labelstream LS2000. Det kommer bli första gången som etikettskrivaren kommer visas upp utanför Japan. Skrivaren är Canons första vattenbaserade inkjet-etikettpress och bygger på teknik som är avsedd för etikettryck i industriell skala. Pressen skriver ut med CMYK samt vitt.

2022 förvärvade Canon engelska Edale vilket resulterat i att de kunnat stärka sin närvaro på marknaden för vikta kartonger. Under mässan kommer Canon visa upp en inbyggd produktionsprocess för vikta kartonger med förtryckta rullar som sedan dekoreras på Edales FL5-Single-Pass Carton Production Line och lägger till antingen kall foliering, Cast & Cure eller lack. Kartongen förflyttas inline till flatbäddsskäraren Edale FDC600 för skärning, veckning, punktskrift och borttagning av spill. Slutligen levereras färdiga utstansade kartonger i en enda körning.

– Vår marknadsledande inkjet-expertis, erfarenhet av utmatade substrat och en stark ställning inom uppbyggnad av högpresterande produktionslinjer, tillsammans med den inblick vi fått via vårt förvärv av Edale, innebär att Canon har ett perfekt sätt att hjälpa konverterare av etiketter, wellpapp och vikta kartonger att få konkurrensfördelar genom att höja den operativa effektiviteten och sticka ut från mängden med sina erbjudanden, kommenterar Jennifer Kolloczek, senior marknads- och innovationschef, produktion print på Canon EMEA.

Drupa mässan arrangeras i Düsseldorf, 28 maj – 7 juni 2024

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095