23948sdkhjf

Gaia Biomaterials tar in 50 miljoner i nyemission

Gaia Biomaterials ska satsa i USA och Indien.

Det Helsingborgsbaserade företaget Gaia Biomaterials som tillverkar komposterbar plastersättning har avslutat en nyemission på 50 miljoner kronor. Pengarna ska bland annat användas för deras marknadssatsningar i USA och Indien.

– Nu är det dags att utöka vår marknadsnärvaro. Vi kommer att använda medlen för att satsa på bland annat USA och Indien där intresset är enormt, säger Peter Stenström, vd, i pressmeddelandet.

Företaget använder sig Biodolomer vilket är baserat på krita, en av världens vanligaste mineraler. Gaia Biomaterials använder sig av materialet för att ersätta fossil plast, i allt från kaffekoppar till matkassar. Bland annat användes materialet nyligen i ölglas under Formel 1-finalen i Abu Dhabi.

En av investerarna är riskkapitalfonden Almi Invest Greentech.

– Även om vi tittar på ungefär 300 företag årligen investerar vi bara i ett fåtal. Gaia Biomaterials har bevisat att de lever upp till sina löften. Deras produkt har en enorm potential eftersom den både minskar klimatpåverkan och kommer att minska avfall och mikroplaster, säger Jörgen Bodin som är investment manager.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078